Cinsel Terapi ve Danışmanlık

Ankara’da Cinsel Terapi ve Danışmanlık

Ankara’da cinsel terapi; bireylerin cinsellik alanında duygusal ve davranışsal sorunlarının çözümünü, cinsel ve ruh sağlıklarının geliştirilmesi ve korunmasını amaçlayan tekniklerin genel adına cinsel terapi denir.  Çiftlerin veya bireylerin kendilerini tanımalarını sağlamak, cinsel çatışmaları çözümlemek, bu çatışmalardan doğan kaygı ve gerginlikleri azaltmak, çiftler arasındaki ilişkileri iyileştirip olgunlaştırmak için kullanılan tüm teknik ve yöntemler cinsel terapi sürecine dahildir.
Ankara’da cinsel terapi süreci danışanların cinsel sorunlarını ve bunların temelinde yatan kişisel deneyleri anlamalarını, kendi sorunlarının kaynağına inmelerini ve bu şekilde kendi kendilerine yardımcı olmalarını sağlar.
Ankara cinsel terapidevajinismus, erken boşalma, ereksiyon bozukluğu, cinsel isteksizlik gibi cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılan, bilişsel ve davranışçı terapi teknikleri, çift terapisi ya da evlilik terapisi teknikleri birlikte kullanılmalıdır. Böylece en yüksek başarıya ulaşılır.
Ankara’da cinsel terapi sırasında hasta ile bir güven ortamı oluşturmak bazen zor olabilmektedir. Hasta, ilk kez karşılaştığı terapist ile mahrem konularını konuşmaktan sıkıntı duyabilir. En başta yaşanan bu sıkıntı terapistin de desteği ile kolayca aşılır ve hasta sorunlarını daha rahat ifade edebiliyor hale gelir. Her terapide olduğu gibi cinsel terapide de gizlilik esastır. Terapist hastayı hiçbir konuda yargılamadan sıkıntılarını dikkatlice dinler. Sonrasında hastadan, geçmişten bu yana gelen cinsel öyküsü alınır. Cinsellikle ilgili bilgileri ilk nereden öğrendiği, ilk cinsel deneyimleri hakkında bilgi toplanır. Ardında hastaya cinsel bilgilendirme yapılır ve üreme organlarının anatomisi, işleyişi anlatılır. Böylece hasta hem cinsel açıdan bilgilenmiş hem de sorunun kaynağı ile ilgili bir iç görü kazanmış olur.
Takip eden seanslarda ise hastanın sorununa göre çeşitli teknikler, ev ödevleri ve aşamalı ilerleyen egzersizler kullanılarak tedavi planlanır. Cinsel terapinin, cinsel partner ile birlikte yürütülmesi önerilir. Bazı istisnai durumlarda terapi yalnızca hastanın kendisiyle de gerçekleşebilir ancak çiftle birlikte yürütülen cinsel terapi her zaman daha başarılı sonuçlar vermektedir.
Ankara’da cinsel terapi konusunda destek için başvuru süresinde genellikle 6-10 haftalık bir tedavi programı hazırlanır. Fakat cinsel terapinin süresi ve gidişi terapiste ve kuramlara göre değil, danışanların gereksinmelerine göre ayarlanır. Bu nedenle süreler uzayabilir veya kısalabilir.


Ankara’da Cinsel Terapi Alanında Başvurulan Sorunlar
Vajinismus
Erken boşalma,
Cinsel isteksizlik,
Ereksiyon güçlükleri
Orgazm bozuklukları vb.

Ankara’da kadınlarda görülen cinsel işlev bozuklukları;
Vajinismus
Cinsel isteksizlik
Orgazm olamama
Disparoni ( Ağrılı cinsel ilişki)

Ankara’da erkeklerde görülen cinsel işlev bozuklukları;
Erken boşalma (Premature ejakulasyon)
Sertleşme sorunu (Erektil disfonksiyon)
Geç boşalma
Erkekte cinsel doyumsuzluk (Satriasis)
Cinsel ilişkiye girememe
Porno bağımlılığı
Performans anksiyetesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Psikolog Nedir? Psikologlar Ne İş Yapar? Eskişehir

Eskişehir Psikolog İlker Küçük Eğitimleri

Ankara’da Psikolog Arayanlara Tavsiyeler Ve Ankara’da Psikolog Ücretleri